Rush!

Autorka: Yukimura

Rok vydání: 2008

Délka: 1 volume

Status: dokončená

Download: mangatraders.com, mangafox.com


Rush! je středoškolská hovadinka o lásce na škole plné rváčů a delikventů. Dairokuten je proslulý tím, že se na něm slézají nejhorší sráči z širokého okolí. Také tam chodí Kanai, což je pořádná korba a kdyby chtěl, dá na hubu každému, jenže Kanai nechce, na to je moc hodný. Takže se na Dairokutenu snaží přežívat, aniž by někoho nasral nebo vyprovokoval k bitce.

To se mu celkem daří, dokud nenaběhne do Shinonomeho, který je místní postrach a nejsilnější děcko na škole. Milý Shinonome se do Kanaie pustí, vyplašený Kanai zděšeně rozhodí ruce a... sejme ho loktem. (Jo, to je dobrá strategie, mně se to už taky párkrát povedlo .). Shinonome je vyfasovanou přesdržkou okouzlen, protože má jaksi slabost pro chlapy, kteří jsou silnější než on. Marně se Kanai vymlouvá, že to bylo omylem. Shinonome se na něj pověsí. A Shinonome je navíc tak děsně sladký a realitou netknutý, že z něj posléze Kanai dostane divoké sny a vymlouvat se přestane. Jo, je to yaoi a nijak myšlenkově náročná... ale rozkošná, lidi, tak nehorázně rozkošná, že bych ji sežvýkala i s obalem <3.


Takže máme tu dva zamilované tupce v prostředí plném nagelovaných týpků s basebalkama. Vzhledem k tomu a vzhledem i k názvu je jasné, že něžného romantického vrkání mezi superochranářským semetem a neschopným uketem se nemusíme bát. Místo toho v Rush! najdeme krev, rvačky, červenajícího se semeho a ukeho s vyceněnýma zubama a nervózníma pěstma.

Agresivní ukata jsou nej. Shinonome je agresivní až běda, asi jako rozčílené štěňátko, na svoji roztomilost by mě dostat zbrojní pas. Kanai dostane párkrát denně po držce, ale kdo by to Shinonomemu neodpustil, když pak hází takové blushe, jaké hází.

Kresba je jednoduchá, prosta shoujo efektů, ale půvabná a svůj účel splňuje. Seme i uke mají príma břišní svaly. Manga je krátká, dá se přečíst za hodinu, takže taková pohodová, zábavná jednohubka na odreagování a pobavení. Tady by mi ani nevadilo, kdyby byla trochu delší a podala třeba nějaké informace o Shinonomeho minulosti, ale na druhou stranu – to by hrozilo, že autorka začne tlačit traumátka z dětství, a to bych nerada. Takže vlastně dobře, že je to tak, jak je. V balíku u Rush! nejspíš najdete (nevím, jak na mangatraders, na mangafoxu to tam bylo) další příběh Usotsuki, ale ten s Rush! nesouvisí, je to spin-off nějaké autorčiny dřívější mangy – nečetla jsem ani jednu, napíšu o nich někdy zároveň. Ale Rush! si rozhodně přečtěte! Zubatých ukat-mlátiček a vyjevených semat-pacifistů není nikdy dost .).

Tohle je prosím on.

0 komentářů:

Okomentovat