Rin!

Autor/ka: Kannagi Satoru

Kreslířka: Honami Yukine

Rok vydání: 2003

Délka: 3 volume

Status: dokončená

Download: mangatraders.com


(Dočetla jsem asi tak před pěti minutami a už si nepamatuju, o čem to bylo. Ale potřebuju z první příčky vyšťouchnout ty bara lidoopy, protože už mě vážně přešla nálada se na ně dívat, a předpokládám, že vás taky.)



Manga pojednává o chlapcích z lukostřeleckého kroužku, kteří jsou klasicky všichni teplí. Katsura, hlavní uke, je děsný budižkničemu (ale jsou horší, MNOHEM horší *bezděčně vzpomíná na zmetka z Yatteranneeze*) a proto po něm všichni ostatní jedou. Zvláště pak jeho kamarád z dětství a senpai Sou. Chudáček Katsura trpí chronickou nervozitou a jedinou pomoc proti tomu představuje Sou – Katsura se vždycky uklidní, když ho Sou obejme, a někdy se mu pak podaří i trefit terč. Blbeček Katsura je ale tak nevinný, že pod tímhle objímáním vidí jen čistě kamarádské objímání, zatímco Sou by to rád posunul o kousek dál. Zároveň však nechce Katsuru do ničeho tlačit a občas se snaží dramaticky odejít z Katsurova života, aby ho nějak netento, sebemrskač jeden. (Přirozeně mu to nikdy dlouho nevydrží.) A o tom to celé je, a pak ještě o tom, že po Katsurovi touží pár dalších spolužáků a kolemjdoucích a Sou na ně žárlí.



Na mangaupdates.com má Rin! podivuhodně vysoké hodnocení, což jen poukazuje na fakt, že yaoistky vychválí všechno, co se aspoň trochu dá. Rin! se dá, ale rozhodně to není nejsladší a nejroztomilejší shonen-ai manga na světě, jak se nám snaží některé komentátorky na mangaupdates nakecat. Je sladká a roztomilá a nádherně nakreslená, proti tomu se nedá říct ani půl slova, ale u třívolumové mangy by už člověk čekal nějaký ten příběh. Nebo vtipy. Nebo angstovní dojemnou tragickou minulost jednoho či více protagonistů. Nebo – pokud by to bylo yaoi – aspoň ten sex, jenže Rin! je jen shonen-ai. Erotika se tam vyskytuje v míře omezené a obvykle mi tenhle stav vyhovuje (z yaoi jsem opět přesedlala na sh-ai, opravdu nemusím číst podrobné popisky něčího adorable anusu), ráda se i několik volumů těším na jejich první polibek a užívám si to nesmělé jiskření, jenže to se v té manze musí dít i něco jiného (nebo vtipkovat nebo se vyrovnávat s TTD – tragickými traumaty z dětství. Od yaoi děj neočekávám, od shonen-ai naopak ano.). Tady jsem si vážně přála, aby už seme na toho ušláplého vola skočil a pořádně ho *** a *** do ***. Ptáte se, o co tam vůbec šlo? Katsura kňučí, že je k ničemu a že bez Soua si ani tkaničky nezaváže. (True.) Sou trpí OO (ohavnou ohleduplností), takže nejenže Katsurou ani jednou nehodí o zeď (Hanbaa!), ale omlouvá se mu za každou pusu, při které Katsura dělá „aaah, p-please, stop... nngh...“. Občas se do toho připlete rival v lásce a snaží se Katsuru objímat nebo líbat, Sou do toho pokaždé vběhne (ať jsou Katsura s Rivalem kdekoliv, třebas i na sportovním táboře na opačné straně Japonska a navíc v lese), a ne, že by Rivalovi rozbil hubu, ale stáhne se a jde se užírat do kouta, aby náhodou Katsurovi nemusel vynadat.



Rin! tedy trpí všemi nešvary, které jste ochotni tolerovat, manga však musí nabídnout i něco jiného, co by odpoutalo vaši pozornost. Jenže tahle přes veškerou svou roztomilost (komu přijdou blbci roztomilí, ať zvedne ruku, ale abych nebyla zlá, tak Sou, pokud zrovna neemařil, byl sympaťák, stejně jako Katsurův brácha) a líbivý exteriér postrádá jakýkoliv smysl pro humor či drama. Pokud si ji nepřečtete, rozhodně o nic zásadního nepřijdete, vedle „must readů“ ani neležela. Najdou se horší kousky, mnohem horší. Tenhle je pouze nudný. Scucnutí neděje do jednoho volume by mu výrazně prospělo.







Category: 0 komentářů

0 komentářů:

Okomentovat