Yellow

Zaprvé vám budou pořád cpát, že přecházet na oranžovou / žlutou můžete, ale je to na vlastní nebezpečí. Já chodím většinou na červenou, buď ještě, nebo už. Znamená to, jsem větší frajerka než Taki s Gouem dohromady? Těžko. Ale dopravní situaci v „rodném“ městě tu řešit nebudu. Oranžová světla pro chodce tam beztak nejsou. Tato manga je Y-A-O-I! <= to mělo být varování pro muže a mladistvé. Ale to jste jistě z obrazového materiálu pochopili sami.


Gou (22) se řídí heslem „fuj, ženský“, což je v yaoi mangách jistá rarita, protože, řekněme si to na rovinu, najít skutečného homosexuála v yaoi je jako najít v maso v Tesko-klobásách. Oni jsou totiž všichni buď bi nebo vám budou tvrdit, že s mužem spí asi jen ze srandy, ale ve skutečnosti se jim líbí jen a jen ženy! *znechucené převrácení očí v sloup* Gou je tedy pravý, nefalšovaný. Na babu by nesáhl, dostává z nich kopřivku. *Tehee* <= ale tomu bych se jako zástupkyně zlořečeného pohlaví smát neměla, hm… Maminko, kde se stala chyba?

Taki (22) si naopak myslí, že je většinově orientován, pokud hledáte synonymum pro výraz „lady killer“, je to on. Zde je problém, protože Taki spolupracuje a bydlí s Gouem a ten zkrátka nedokáže klidně spát, když má dvacet čtyři hodin na očích sexy Takiho (který na své bezpečí příliš nedbá a klidně se po bytě promenáduje nahoře bez.. jak má potom chudák Gou zachovat chladnou hlavu?). Čili Gou chce, Taki nechce, Gou se snaží, Taki se brání a oba hrajou na city, co se dá. Drama. Ale neděste se, Takiho odpor dlouho nevydrží a jeho obrana bude prolomena. ^^ On i ukeizmus po nějaké době přestane bolet.

Mluvila jsem o jejich spolupráci? Taki a Gou tedy dělají špinavou práci pro tajemného kavárníka Tsunagu a tím nemyslím, že myjí nádobí a záchody. Tsunagův podnik je zástěrka pro mnohem nebezpečnější činnost, která se točí převážně kolem drog, krádeží, únosů a dalších podobně dobrodružných a nelegálních zábav. Taki a Gou pracují jako zloději a špiclové a oběma jim dost často jde o holý život. Zkrátka akce na druhou. ^^

Čistokrevné yaoi se špatně recenzují, tak proč zrovna Yellow? Má totiž něco, v co už protřelé yaoistky dávno přestaly věřit. Má děj! I když je pravda, že *nejisté rozhlédnutí, zda za rohem nečíhá fanatická fanynka Žluťásků se sekyrou v ruce* normální mangu bez přítulných bishíků by asi neutáhl, je tam. Manga je akční, vtipná, chvílemi dojemná a občas i napínavá. Vztahy mezi hrdiny se řeší poměrně dost – hlavně ke konci, ale kupodivu mi ty hystericko-zamilované záchvaty nevadily. (Až uvidíte Goua, pochopíte, proč jsem všechny záporné argumenty tak nějak… zapomněla ^_~).

Mangu nakreslila v roce 2002 Makoto Tateno (Hero Heel, CUTEXGUY, 9th sleep, Steel moon), je dlouhá 4 volume a z mang, které jsem od ní četla se mi Yellow líbilo nejvíc.

Bishíci vypadají opravdu dobře Nádherně! Dokonale! Úžasně!, jako lidi (^^) a dokonce i jako chlapi (!!!), jsou přibližně stejně silní (jak povahově, tak fyzicky) a na první pohled není až tak zřejmé, kdo je seme a uke. Jsou vtipní, sympatičtí mají smysl pro humor a nenechávají se moc často unášet a zachraňovat (aspoň ne ze začátku).

O příběhu jsem už mluvila, ačkoliv poslední dobou kladu rovnítko mezi výrazy „yaoi s dějem“ a „oxymóron“, o to větší mám pak radost, když najdu yaoi, kde nejde jen o jedno.

Zvrácenější slečny se dočkají i několika postelových scén, i když (a ne, nehraju si na slušňačku, nemám k tomu důvod, protože teď mi to už stejně nepomůže ^^) osobně se mi víc líbila první část, kde Gou o Takiho teprve bojoval… <= opravdu jsem poslední dobou tak nechutně romantická? Y_Y

Asi budete chtít něco, co manze vytknout, ale já na nic nepřišla. Neříkám, že je to úžasně dokonalý příběh, protože není ale je hezká a dobře se čte, dobře končí a vůbec je to prima oddychovka, která má slušnou úroveň.

Download: www.the-evil-empire.net

Nekriticky miluji jeden komentář, kterým Yellow obšťastnila uživatelka na mangaupdates.com. Dovolím si ho parafrázovat, protože vedle těchto pár vět se celá moje recenze může jít zahrabat. Kapuppy to vystihla úžasně.

Kapuppy, 29. 4. 2007, www.mangaupdates.com

Nádherná kresba, příjemně stereotypní postavy a příběh… no, nádherná kresba. XD Moje zúčtování:

v. 1: Sexy chlapci, poněkud divné zápletky včetně incestu, crossdressingu, atakdále.

v. 2: Sexy chlapci, obyčejné akční zápletky. Připomíná Fake. Odporně rozkošná extra kapitola na konci.

v. 3: První půlka stejná jako volume 2, v druhé půlce začíná „dramatický“ příběh Takiho mládí bla bla bla, KONEČNĚ PORNO, bezva.

v. 4: Prostomyslná Taki-zápletka zabírá celou knihu a vy chcete autorku umlátit za to, že z Takiho udělala ubrečenou holku, když byl předtím tak cool. Aspoň, že konec je hezký (totální deus ex machina)… a kresba je nádherná.

UKÁZKA





P.S: Ale s Fakeem mi to prosím nesrovnávejte. V mých představách Fake podpatkem drtí ubohý plivanec zvaný „zlatý fond yaoi mangy“ (a pomáhá mu v tom Koori no mamono), zatímco Yellow je „pouze“ vysoký nadprůměr. ^^

0 komentářů:

Okomentovat