CUTExGUY

Pravidlo číslo 2: Pamatujte na pravidlo číslo 1. Pokud je váš otec šílený vědátor, nikdy, opakuji, nikdy ho nežádejte o pomoc. Sumi to udělala… a litovala.

Sumi je tajně zamilovaná do spolužáka Mitsurua. A protože není zrovna dvakrát smyslná, vydedukovala si, že Mitsuru má rád vyspělejší a prsatější ženy a o Sumi ani nezakopne pohledem. Poprosila tedy taťku, zdali by jí nedal nějaké hormonální prášky, které by z ní udělaly svůdnou sexbombu. Tatínek svou dcerku velmi miluje, proto její prosbu neodmítl, ale zároveň ji tak trochu podvedl.

Lék jí dal, Sumi ho vypila, omdlela, a když se probrala, byla vyspělá, krásná, sexy a smyslná… ale byla chlap.

To je najednou radosti! Taťka je šťastný, že jeho nově objevený lék, který si takto podle vyzkoušel na vlastní dceři, funguje, mamka je šťastná, protože je profesionální stylistka a může se na své sexy synodceři vyřádit a čtenářky jsou šťastné, protože Sumi ve své mužské verzi vypadá stejně jako Gou z Yellow a je jednoduše *kyáá kyáá*. (Porovnání: GouSumi a ještě jedna Sumi, kdybych právě neměla příšernou rýmu, určitě chytnu příšerný nosebleed.) Jen Sumi nejásá. (Nechápu proč. Já být takový chlap, tak… se nehnu od zrcadla. ^^ I když své nevýhody to samozřejmě má, třeba když vás začne balit nymfomanická zdravotní sestra a při procházce se svým kamarádem za vámi neustále cvakají foťáky všudypřítomných praštěných yaoistek.)

Sumi své alter ego pojmenuje Jun a právě díky němu se sblíží s Mitsuruem, který má mindráky ze své nedostatečné mužnosti (a oprávněné, co si budem nalhávat, ten kluk je ztělesněný ukeizmus, potkat Pica, nepřežije) a v Junovi vidí něco jako svůj vzor. A taky se ukáže, že má skutečnou Sumi velmi rád a často se pozastavuje nad jejím divným chováním – nemá ani stín podezření, že Sumi nemůže ani vteřinku zůstat v jeho blízkosti, protože když jí poskočí srdce, změní se v jeho nového kámoše Juna.

A aby toho nebylo málo, Sumi nakonec není jediný člověk, na kterém si její táta a další šílení vědci testovali léky na změnu pohlaví. Ve skutečnosti už ve třetím volume těžko najdete někoho, kdo se nemění. A taťka jí zarputile odmítá dát protijed.

Tak tedy… děj je ubohý. *Postranní pohled na hromadu jiných gender-bender shoujo mang, kde mají hrdinky oči navrch hlavy a dvacet nechutných bishie-ochránců* Změna názoru, CUTExGUY je na svůj žánr nadprůměrná manga. Navíc, u autorky Tateno Makoto (Yellow) máte vždycky jistotu, že co nezvládne v příběhu, to bohatě vynahradí v kresbě a tudíž to nikdy nedopadne špatně. Klidně mě za tento výrok umučte, ale stylovější bishíci než od Tateno Makoto neexistují se těžko hledají.

Ale odhodím masku a budu upřímná – jestli existuje něco, nad čím se budu navenek pozérsky ošklíbat, ale ve skutečnosti mě to nikdy nepřestane bavit, pak to jsou plážové epizody, módní přehlídky, školní festivaly a dilemata, komu vnutit valentýnskou čokoládku. No do toho, jen se smějte! Hohoho. Navíc, když je hrdinka poměrně sympatická (možná to má co dělat s tím, že většinu času je vysoká, nosí černé košile a černé kalhoty (její matka ví, co bishíkům sluší), má nebezpečně úzké oči a svalnaté nohy, což jde dobře vidět, když se promění a zrovna na sobě má školní minisukni…??). Opravdu nikdo ji nezachraňuje, ani to není třeba, protože nejvyšší, nejsilnější, nejtmavovlasejší a nejcoolovitější bishík je ona sama.

Neřekla bych, že přečtením CUTExGUY něco zvláštního získáte (snad kromě toho, že budete slintat nad ženskou hrdinkou), ale zároveň tím nemáte co zkazit. Jestli u vás právě prší a vy se nudíte… www.mangatraders.com volají. ^^ Zatím jsou přeložená tři volume ze čtyř a doufám, že i toho čtvrtého se ještě dožiju.

UKÁZKA

Nepříjemné, když se proměníte v chlapa ve chvíli, kdy na sobě máte minisukni.





Yaoistky jsou zlo a jejich foťáky ďáblův nástroj. A zkuste jim to vysvětlit.




0 komentářů:

Okomentovat