Legend of Blue wolves

Překrásná romantická anime s nádhernými bishíky, úchvatnou animací a srdcervoucím dějem.

Píše se rok 2 199 a lidstvo zdařile kolonizovalo vesmír. Bohužel taky zjistilo, že v něm není samo a že ty slizké hnusy mají jediný cíl – zničit nás! (Oh! Originalita nade vše). A kromě toho, že jsou slizcí a hnusní, jsou i silní a mají zbraně a když jim padne do zajetí člověk, přetransformují ho na dalšího slizkého hnusa k obrazu svému. Brzy vypukne velkolepá nervy drásající bitva mezi lidmi a hnusy, kde zkříží mechu bratr s bratrem a ani jedno oko v publiku nezůstane suché! Napětí! Slzy! Romantika! Tisíc slonů!

Jestli někdo čekáte hutnou sci-fi, závidím vám naivitu. Popravdě, příběh tu nenajdete. Děj to nemá. Studio zkrachovalo dřív, než stihlo natočit druhý díl a není se čemu divit. Legenda o Modrých vlcích se zapsala do historie jako paskvil nejhrubšího zrna. Snad na celém internetu jsem nenašla jediný pozitivní ohlas a ani moje recenze nebude v tomto směru prvním. Předem vás varuji – jestli si chcete udržet v žaludku večeři, nedívejte se na to. Je to tak odporné, že od toho stěží odtrhnete zrak – asi jako od třikrát přejeté kočky na silnici. Několik lidí mě nezávisle na sobě varovalo, že TOHLE opravdu NE. To samozřejmě podnítilo mou zvědavost – takže co jsem udělala? Jednu z nejhorších chyb svého života.

Na nějaké nedůležité planetě je vojenská základna, kde se mladí muži, výkvět, trénují pro boj se slizkými hnusy. Tam také přijíždí jistý Johnatan Tiberius, mladík, který se vzruší při pohledu na vypracovanou mužskou hruď a do budoucna je to hlavní uke. Rovněž se seznamujeme se semem – ten se jmenuje Leonard Nějakéněmecképříjmení, má vypracovanou hruď a bydlí s Johnatanem na pokoji. Bohužel, co osud nechtěl nebo spíš chtěl, příběh těchto dvou hrdliček nebude moc happy.

Základně totiž velí muž jménem Prase Grizzly Neukojený s nechutnou zálibou znásilňovat mladé sexy vojáky. Měří asi dva metry, váží tři sta kilo, nosí trenky se šlemi, vydává zvuky jako medvěd v posledním tažení a je opravdu těžké se mu postavit na odpor. Johnatan Tiberius to zkusil, jenže pak byl zavlečen k Praseti Grizzlymu Neukojenému do brlohu a znásilněn na všechny způsoby tak, že si až do konce života pořádně nesedl (a Taylor se až do konce života pořádně nenají). Naštěstí těsně předtím, než byl milý Johnatan Tiberius roztržen zdola na čtyři půlky, přiběhne vrchní seme Leonard Nějakéněmecképříjmení, vytáhne kudlu a uřeže Praseti Grizzlymu Neukojenému to nejcennější (a hlava to nebyla).

Leonard je za trest poslán na sebevražednou misi. Ještě před odchodem si hodí s Johnatanem (který se velmi rychle zacelil) pár romantických čísel, ráno mu věnuje onu kudlu, aby nezapomněl (hh, moc pěkná vzpomínka) a odchází.

Uplyne pár let a my se vracíme k Johnatanovi, který se chystá do obrovské bitvy se slizkými hnusy. V bitvě se znovu se setká se svým milovaným Leopardem, ovšem ten už je přetransformován v hnusa, tudíž nepřítele. Milý Johnatan se moc nerozmýšlí, vytáhne onu nyní už kultovní kudlu, bodne Leonarda do břicha, načež ten vykrvácí z hlavy a zdechne.

Lidé v bitvě nad hnusy zvítězili, juch juch juch, nakonec hyperbrutálně dojemná písnička, při které se Taylor doopravdy rozbrečela („Tímhle jsem utratila 45 minut života? TÍMHLE???!!!“) a šlus.

Legenda o Modrých vlcích tedy opravdu není (jak si někteří myslí) o zvířátkách (pokud nepočítáte Prase Grizzlyho Neukojeného). První věc, která mě při sledování napadla, byla, že pouštět si verzi bez cenzury nebyl dobrý nápad. A druhá: že rozhodnutí vydržet to a nehledat verzi s cenzurou taky nebyl dobrý nápad. Zhruba v polovině jsem otupěla a zůstalo jediné dilema: jestli se vyzvracet přímo do klávesnice nebo to risknout a zkusit doběhnout na záchod. Nakonec jsem žaludek udržela na uzdě, ale řeknu vám – z posledních sil. Dejte si pozor, Leonarda Nějakéněmecképříjmení navíc dabuje Toshiyuki Morikawa a hrozí nebezpečí, že Lord Tykki Mik, Kurosaki Isshin nebo Sephiroth už nikdy nebudou, co bývali.

Legenda o Modrých vlcích má svůj účel snad jen jako dietní prostředek – po shlédnutí ještě minimálně týden nebudete mít chuť k jídlu. Dejte si pozor.

0 komentářů:

Okomentovat