Gravel Kingdom

Děti si nesmějí hrát v poušti. Kromě běžných nebezpečí, jako je jedovatá havěť a spalující žár, tam také žijí píseční podvodníci, démoni, kteří ovládají písečné draky a požírají lidi.

Když malý princ Kirameki poprvé vyšel z oázy do pouště, ztratil se svým ochráncům a na jednoho démona narazil. Ten však, jak se zdálo, neměl s princem žádné postranní úmysly. Byl to malý chlapec, stejně jako Kirameki, jmenoval se Písečný Saga a chtěl si s princem jen hrát. Pak prince našel jeho osobní strážce a Saga utekl. Předtím ale Kiramekimu slíbil, že si ho znovu najde… a pak si spolu konečně zahrají.

Uplynulo osm let. Kira vyrostl v lehce průměrného, nicméně velmi sympatického bishíka a povinnosti či zodpovědnost jej moc netíží. Brzy má oficiálně přijmout titul budoucího krále a nadšen z toho není. Nejraději by dál piloval své umění s mečem, stal se nejlepším šermířem říše, jako jeho osobní strážce Kanai a bezcílně se potuloval s kamarádkou Worry. Bohužel, brzy se začnou dít věci, vedle kterých jsou Kirovy problémy, jak se vyhnout trůnu, ubohé nic. dlouhé roky míru končí. Píseční démoni se dávají do pohybu s cílem Kirovo království zničit a utopit v písku. A v jejich čele nestojí nikdo jiný než Saga – konečně dodržel svůj slib a přišel si s Kiramekim hrát. Ovšem za těch osm let se Sagovy představy o tom, jak má vypadat dobrá hra, drasticky pokřivily.

Kirameki, Kanai a Worry se budou muset hodně snažit, aby si uchránili holý život…

Gravel Kindgom je jedna ze starších mang Kaori Yuki o délce čtyř kapitol. Při vyslovení jména Kaori Yuki už vlastně nemusím žádné hodnocení psát, protože to jméno mluví za všechno. Pokud máte plné kecky nadšených výkřiků, další text můžete klidně přeskočit. „Že jsem mangu zhltla se zatajeným dechem!“ a „Že se mi na konci draly slzy do očí!“.. pořád to samé. Zbytečné se opakovat.

Pravda je, že Gravel Kingdom je na její poměry trochu netradiční. Je to čistá dobrodružná fantasy a nenachází se tu ani náznak gotiky, incestu, zoofilie, pedofilie a dalších. To neznamená, že by byl příběh méně poutavý, právě naopak. Gravel Kingdom je nádherné, dojemné a napínavé dobrodružství s překrásným, hořskosladným koncem, kde se člověk nemá nad čím pohoršovat.

Svou atmosférou mi připomínalo Dunu (pravda, Dunu mi připomíná všechno, se nachází víc než deset deka písku) a nehorázně mě bavilo. Na konci se mi trapně třásla brada, jak jsem se snažila zadržovat pláč, div jsem se neumrkala (abych zahnala slzy) a skoro jsem začala přeživším tleskat pacičkami. (Přijde vám dementní, když člověk tleská manze? Mně ano. A stejně se někdy neudržím TT_TT). *dobrovolně si odchází koupit svěrací kazajku*

P.S: Gravel Kingdom se zařadila mezi mých Top Five mang Kaori Yuki a poslední dvě strany patří, bez nadsázky, k tomu nejdojemnějšímu, co jsem kdy četla. A klidně mě mlaťte, kamenujte a upalujte, ale ani konec Kaina se tomu nevyrovná. Takhle jsem obrečela snad jen Boys Next Door, ačkoliv v Gravel Kingdom ke smutku ani nebyl důvod. Je to zkrátka Síla. S velkým eS! ^_^



KIRAMEKI

Mladý princ s dobrodružnou povahu (ačkoliv dobrodružství takové typu, jaké ho čeká, by si raději odpustil). Vládnutí jej neláká, trůn nechce, zato by se rád stal nejlepším šermířem království. Na pantátu krále kašle, uznává Kanaie a o Worry si naivně myslí, že jsou to „jen kamarádi“. (Mwahahaha!)



KANAI

Koncentrované a na papír natištěné charisma. Fangirls, dejte si pozor, aby vás přímo nezasáhl jeho pohled – jinak totiž hrozí nebezpečí, že budete cedit zvuky typu „kyááá“. Kaori miluje motiv sluhy, který je svému pánovi věrný až za hrob a tady tuto roli plní Kanai. Nosí meč s křížovým jílcem, v boji se mu žádný z lidí nevyrovná a neustále má něco v ústech, ale těžko určit, jestli je to cigareta, párátko nebo něco jiného.



WORRY

Blondýnka. Tak ne, je sympatická, milá, hezká a skoro vůbec nepiští. ^_^. Budoucí kněžka a vtělení vodní bohyně Serafity není ze svého údělu moc nadšená. Její jedinou nadějí na záchranu je Kirameki, který ji jako král může nechtěné funkce zbavit – ovšem, vysvětlujte to puberťákovi.



SAGA

Říci o něm cokoliv je spoiler jak mraky. Saga je napůl démon, je velmi hravý a moc rád zabíjí lidi. To samozřejmě nedělá pro srandu králíkům, protože důvod se vždycky najde.

POZOR! DŮLEŽITÉ SDĚLENÍ! JIŽ DNES VEČER SI MŮŽETE PŘEČÍST PRVNÍ KAPITOLU GRAVEL KINGDOM V ČEŠTINĚ!!! (© Taylor-dono) ^_^

0 komentářů:

Okomentovat