Death note - Hit list

Zdaleka nebyli jediní, ale byli první a patřili k nejdůležitějším. Právě na nich si Raito používání Death notu vyzkoušel a díky nim zjistil, co všechno si může dovolit. Právě díky nim se Yagami Raito proměnil v Kiru.



Jméno: Otoharada Kurou

Smrt: zástava srdce (volume 1, chapter 1)

Vrah: Kira

Důvod: Raito napsal jeho jméno aby zjistil, zda zápisník vůbec funguje. Otoharada Kurou zabil šest lidí v centru Tokia, Shinjuku, den předtím, než Raito napsal jeho jméno. V okamžiku smrti byl zabarikádován ve školce a jako rukojmí držel několik dětí a jejich vychovatelek.



Jméno: Shibuimaru Takuo

Smrt: dopravní nehoda (volume 1, chapter 1)

Vrah: Kira

Důvod: Raito poprvé testoval schopnosti Death notu. Shibuimaru Takuo obtěžovat na ulici dívku, která se dala na útěk. On ji začal pronásledovat na motocyklu a byl sražen nákladním automobilem.






Jméno: Lind L. Tailor

Smrt: zástava srdce (volume 1, chapter 2)

Vrah: Kira

Důvod: Ve zprávách předstíral, že je L a kvůli tomu jej Raito zabil. Tento muž byl samozřejmě kriminálník, jehož existence byla přísně utajována a L jej do zpráv nastrčil proto, aby zjistil, zda Kira dokáže zabíjet i na dálku.



Jméno: Nambarakai Keijuu, Nishida Kyuu, Masanaka Fumitetsu, Shirami Misaaki, Seta Osabuyoshi, Nakaokaji Matsuhiro

Smrt: Všichni tito muži zemřeli na zástavu srdce, ale každý před smrtí udělal něco jiného. Shirami si rozřezal prsty a vlastní krví nakreslil na zeď své cely hvězdu uprostřed kruhu. Yadanaka zanechal podivné vzkazy, které zněly (v překladu z americké verze): „Pane, měj slitování. Ať udělám cokoliv, pověsí mě buď Kira nebo ty. Zabije mne Kira, já to vím, on si pro mne přijde.“ Osabuyoshi utekl z cely a zemřel na záchodě v 18 hodin. Matsuhiro zemřel na ztrátu krve, když si nožem probodl břicho v 1:30 ráno.(volume 1, chapter 6)

Vrah: Kira

Důvod: Tito lidé zemřeli, když Raito testoval, do jaké míry může ovládat chování lidí před smrtí.





Jméno: Osoreda Kiichiro

Smrt: Unesl autobus spolu s Rayem Penbarem a Raitem. Raito přesvědčil Raye, aby mu ukázal svou identifikační kartu. Osoreda pak vzal do ruky papír vytržený z Death notu, který Raito schválně upustil. Díky tomu uviděl Ryuka a zpanikařil. Začal po něm střílet z pistole, ale protože to nemělo žádný účinek, v hrůze vyskočil z autobusu a byl přejet autem. (volume 1, chapter 7)

Vrah: Kira

Důvod: Osoreda se stal Raitovým nástrojem jak zabít Raye Penbara. Díky jeho útoku na autobus Raye Raitovi ukázal svou identifikační kartu a Raito zjistil jeho jméno.



Jméno: Raye Penbar

Smrt: Poté, co se v autobuse Raito dozvěděl jeho jméno, přinutil Penbara ke schůzce ve stanici metra, kde jej pod hrozbou, že zabije jeho snoubenku, přinutil napsat na papír vytržený z Death notu jména FBI agentů, kteří pracovali v Japonsku. Penbar zemřel na zástavu srdce na zemi ve stanici, s pohledem upřeným na Raita odjíždějícího metrem pryč. V listu můžeme vidět jména následujících agentů: Halley Belle, Raye Penber, Atire Weekwood, Freddie Guntair, Lian Zapack, Ale Funderam, Knick Staek, Bess Sekllet, Frigde Copen. (volume 2, chapter 9)

Vrah: Kira

Důvod: Raye Penbar dostal od L za úkol Raita sledovat. Raito se rozhodl, že Penbar musí zemřít, ale předtím by bylo vhodné od něj získat co nejvíce informací.



Jméno: Misora Naomi

Smrt: sebevražda, přičemž její tělo nebylo nikdy nalezeno (volume 2, chapter 14)

Vrah: Kira

Důvod: Díky smrti svého snoubence Raye Penbara vypátrala, že Kira je schopen ovládat chování svých obětí předtím, než je zabije. Chtěla své objevy oznámit L a jeho týmu, ale narazila na Raita, který si uvědomil, že toho o něm zjistila příliš mnoho. Dobral se k jejímu skutečnému jménu (protože nejdříve mu řekla falešné) a přinutil ji spáchat sebevraždu.

0 komentářů:

Okomentovat