How to use it - 3

L.

- Jeden shinigami může rozdat zápisníky pouze třem lidem v jednu dobu.

- Jeden shinigami může rozdat všech 6 zápisníků, například může dát třem lidem po dvou zápisnících.

- Jinými slovy, jeden člověk může vlastnit všech 6 zápisníků.


LI.

- Nicméně, pokud se v lidském světě objeví sedmý Death note držený člověkem, nic se nestane.


LII.

- V případě, že se v lidském světě objeví více než 6 zápisníků, pouze prvních šest bude v lidských rukou fungovat.

- Sedmý zápisník se zaktivuje až ve chvíli, kdy je jeden z předchozích šesti spálen nebo vzat zpět do světa shinigami.


LIII.

- Death note nebude fungovat, pokud napíšeš jméno oběti na více různých stránek.

- Přední a zadní strana listu je považována za jednu stránku. To znamená, že můžeš například napsat křestní jméno na přední stranu papíru a příjmení na druhou stranu papíru.


LIV.

- Aby Death note fungoval, jméno oběti musí být napsané na jedné straně, ale příčina a bližší okolnosti smrti mohou být popsány na dalších stranách, pokud si člověk během psaní příčiny a okolnostech smrti udrží v mysli jméno oběti.


LV.

- V případě, že je napsán nejdřív způsob a podmínky smrti, v příštích 40 sekundách může být napsáno více jmen. Způsoby a podmínky smrti budou dodrženy.

- V případě, kde je příčina smrti možná, ale okolnosti ne, bude dodržena pouze příčina. Pokud je příčina i situace nemožná, oběť zemře na zástavu srdce.


LVI.

- Pokud napíšeš více jmen a v příštích 40 sekundách od zapsání prvního jména jednu příčinu, všechny oběti zemřou na zapsanou příčinu.

- Po zapsání příčiny smrti můžeš během 6 minut a 40 sekund dopsat okolnosti smrti, ale ty samozřejmě budou fungovat pouze na osoby, u kterých je možné to provést. Pokud jsou okolnosti smrti u dané osoby nemožné, bude dodržena pouze příčina.


LVII.

- V Death notu nemůže být určena doba smrti delší, než je původní délka života oběti. Pokud je tak učiněno, oběť zemře před určenou dobou.


LVIII.

- Určením smrti člověka, který může eventuelně ovlivnit délku života jiných lidí, může být život těchto lidí prodloužen.

- Pokud shinigami schválně manipuluje s životy lidí, aby prodloužil délku jinému určitému člověku, shinigami umírá, nicméně člověk, který by měl zemřít, nezemře.


LIX.

- Smrt zapříčiněná použitím zápisníku může prodloužit život jiným lidem i bez původního úmyslu pisatele těmto lidem život prodloužit.


LX.

- Shinigami, jehož zápisník vlastní člověk, má právo použít vlastní Death note, aby tohoto člověka zabil, například z důvodu, že se mu tento člověk znelíbí.


LXI.

- I když napíšeš nové jméno, příčinu a okolnosti smrti na staré jméno, příčinu a okolnosti smrti, nebude to mít na původní oběť žádný dopad. To samé platí, když vygumuješ slova napsaná tužkou nebo přelakuješ slova napsaná perem.


LXII.

- Pokud jsou jméno, příčina a okolnosti smrti zapsány, tato smrt bude mít už navždy své místo v zápisníku, i když celý zápisník nebo jen část, kde je toto napsáno, zničíš, například spálíš na prach.

- Pokud je napsáno jméno a zápisník je zničen uprostřed psaní příčiny, oběť zemře na zástavu smrti po 40 sekundách od zapsání jména.

- Pokud je napsáno jméno a příčina smrti a Death note je zničen, například spálen, uprostřed psaní okolností smrti, oběť bude zabita do 6 minut a 40 sekund nebo v čase, který je určen v zápisníku, způsobem, který je adekvátní této časové periodě, nebo zemře jednoduše na zástavu srdce.


LXIII.

- Člověk nedokáže poznat, jestli jiný člověk disponuje mocí oka, ať použije jakoukoliv lékařskou či vědeckou metodu. Nedokáží to poznat ani samotní shinigami, samozřejmě kromě těch, kteří si oko vyměnili.


LXIV.

- Zde jsou vypsány případy, ve kterých má shinigami, jenž dal svůj Death note člověku, povoleno vrátit se do světa shinigami.

1. Když shinigami viděl konec člověka, který vlastní jeho zápisník a napsal jeho jméno do Death notu.

2. Když Death note, který shinigami dal lidskému světu, byl zničen, například spálen, a už nemůže být dále používám člověkem.

3. Když člověk nechce vlastnit Death note a je tedy zbytečné ho následovat.

4. Když, z jakéhokoliv důvodu, byl shinigami, který dal zápisník lidskému světu, nahrazen jiným shinigami.

5. Když shinigami ztratí kontakt se svým zápisníkem nebo nemůže identifikovat nebo najít člověka, který se stal vlastníkem, je nutné, aby se vrátil do světa shinigami a potřebné informace získat na tomto místě.

- V situacích číslo 2, 3 a 4 jsou shinigami povinni potvrdit smrt prvního vlastníka a napsat jeho jméno do vlastního Death notu ve chvíli, kdy se vrátí do světa shinigami.


LXV.

- Ve světě shinigami existuje několik kopií knihy, kde jsou sepsána všechna pravidla týkající se používání Death notu v lidském světě. Shinigami nesmí tyto pravidla zapůjčit člověku.

- Je v pořádku, pokud si shinigami přečte pravidla sám a pak člověka naučí jejich obsahu, ať je tento obsah jakýkoliv.


LXVI.

- Existuje několik zápisníků a bílým či rudým přebalem, ale jejich účinky jsou stejné, jako účinky zápisníků s černým přebalem.


KONEC

Dodatečné poznámky:

-- z volume 12

- Všichni lidé, bez výjimky, jednoho dne zemřou.

- Po smrti odcházejí na místo zvané MU (Nicota)

- Ten, kdo jednou zemřel, nemůže být přiveden zpět k životu.

0 komentářů:

Okomentovat